TILBURG – Dinsdagmiddag en avond hield de politie een verkeerscontrole in samenwerking met de Belastingdienst. De politie is zichtbaar in het verkeer, treedt actief op en handhaaft om de verkeersveiligheid te vergroten. Dat gebeurt door controles uit te voeren en bestuurders aan te spreken op hun gedrag, met als doel het aantal slachtoffers in het verkeer te verminderen. Vaak leveren controles ook een schat aan informatie op m.b.t. criminele activiteiten.

Vandaag bekeurde de politieĀ  vier automobilisten omdat ze een smartphone vasthielden tijdens het rijden. Verder werd er drie keer bekeurd vanwege defecte verlichting en vanwege een uitlaat die niet over de gehele lengte gasdicht was. Twee Poolse voertuigen werden in beslag genomen. Een auto had namelijk geen tenaamstelling (spookauto). Bij de andere auto zal nader onderzoek worden gedaan naar de identiteit.

De Belastingdienst legde maar liefst bij 29 automobilisten een naheffing van minimaal 1500 euro op omdat zij in een buitenlandse auto reden terwijl zij in Nederland woonachtig zijn. In alle gevallen werd geen motorrijtuigenbelasting betaald.