EINDHOVEN – In de omgeving van Stadionbar De Aftrap, in het centrum van Eindhoven, vond zaterdagavond 22 december een schietincident plaats. Een man liep hierbij een schotwond op. Een tweede man werd tijdens het conflict mishandeld en raakte gewond.

Bij de politie kwam zaterdagavond rond 20.00 uur informatie binnen, dat in de omgeving van de Stadionbar De Aftrap geschoten zou zijn. Voor de horecagelegenheid aan de Vonderweg lag een man met verwondingen aan zijn hoofd op de grond. Hij zou tijdens het gebeurde mishandeld zijn. Het 46-jarige slachtoffer uit Eindhoven werd verpleegd aan zijn verwondingen en mocht daarna naar huis. Aan de overkant van de weg, op de Gagelstraat, lag een tweede gewonde man. Het 23-jarige slachtoffer, ook uit Eindhoven, had een schotwond in zijn been.

Een agent die aanwezig was met zijn surveillancehond verleende, samen met een andere agent en een burger, eerste hulp aan de 23-jarige man. De agenten konden een knelverband aanleggen om het bloed te stelpen. De hondengeleiders van de politie hebben een speciale training gevolgd waardoor zij bij ernstige verwondingen hulp kunnen bieden. Ze hebben ook een tas bij zich met daarin speciale hulpmiddelen zoals een knelverband, gazen, verbanden etc. Het slachtoffer is vervolgens door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Alle bezoekers moesten Stadionbar De Aftrap na het incident verlaten. De horecagelegenheid bleef de rest van de avond gesloten. De omgeving werd afgezet zodat de forensisch specialisten uitgebreid op zoek konden naar achtergebleven sporen. Halverwege de nacht werd dit onderzoek afgerond.

Op dit moment is er nog onduidelijkheid over wat er precies gebeurd is. De recherche is volop bezig met het horen van getuigen en het vastleggen van alle informatie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht