ULICOTEN – Zaterdagavond rond 22:30 uur werd er een verdacht busje gevonden achter camping Ponderosa aan de Maaijkant in Ulicoten. Vier brandweerwagens, politiewagens, een milieuteam en de gemeente kwamen ter plaatse.

De brandweer heeft rondom de bus diverse metingen verricht. Er bleek een chemische vloeistof te lekken en er was een grote kans op explosie gevaar door de dampen van de chemische stoffen binnen in de bus.

Het busje werd door onbekende daders op een zandpad dicht bij het hek van de camping gedumpt. Een gedeelte van de camping werd ontruimd, de gasten werden ondergebracht in de kantine van de camping. Om hoeveel mensen het ging, is nog onbekend. Wel zit de camping aardig vol nu in de vakantietijd volgens een omstander.

De brandweer had uit voorzorg slangen klaar liggen en een ventilator blies in de richting van de bus om de dampen te verminderen. De bus bevatte volgens de politie zeer vermoedelijk drugsafval. De daders hebben nog geprobeerd de bus in brand te steken, maar dit mislukte. Was dit gelukt dan had het heel anders af kunnen lopen volgens de politie. Er raakte nu niemand gewond.

Rond 01:00 uur was de situatie stabiel en mochten mensen weer terug naar hun verblijf. Het chemisch afval en de bus worden in beslag genomen voor onderzoek.