TILBURG – Agenten hebben donderdagavond 18 april een woning in de Reeshof doorzocht. Daarbij werden onder andere geld, drugs, een ploertendoder, messen, een imitatie vuurwapen en een kostbaar horloge in beslag genomen.

Eerder op de avond, rond 20.50 uur, hielden surveillerende agenten een 21-jarige motorrijder, lid van motorbende Yellow Snakes staande aan het Kamerikpad.  Hij werd aan de kant gezet vanwege zijn hoge snelheid. Hij reed 46 kilometer te hard en kreeg daar een bekeuring voor. Tijdens het gesprek met de man zagen de agenten op het zadel van de motor twee zakjes met hennep liggen. Ze spraken de Tilburger daar op aan. Hij verklaarde niet meer dan dat bij zich te hebben.

De motor werd door de agenten verder onderzocht en ze vonden nog een aantal zakjes met hennep. Daarop is de man aangehouden voor het bezitten en vermoedelijk handelen in drugs. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en zijn motor werd voor verder onderzoek in beslag genomen.

In overleg met de officier van justitie werd besloten de woning van de man te doorzoeken. Dat gebeurde onder leiding van de rechter-commissaris. De politie nam uiteindelijk duizenden euro’s aan geld in beslag, een duur horloge, verschillende verboden messen, een imitatievuurwapen en bijna een kilo hennep. Twee andere bewoners van het pand, een 50-jarige vrouw en een 52-jarige man zijn ook aangehouden.