RIJSBERGEN – De politie heeft donderdagavond in een berging en op een slaapkamer van een woning circa 500 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. Twee mannen, 25 en 26 jaar, uit St. Willebrord, die uit de woning kwamen met dozen vuurwerk werden omstreeks 23.00 uur aangehouden. De bewoner, een 20-jarige man kwam zich rond 01.30 uur op het bureau in Breda melden. Ook hij werd aangehouden.

De politie kreeg donderdagavond een anonieme tip dat vanuit een woning in Rijsbergen gehandeld zou worden in vuurwerk. Agenten gingen ter plaatse en hoorden vanuit de schuur van de bedoelde woning meerdere stemmen.  Ze stelden zich hierna aan de voorzijde op en zagen toen twee mannen via de voordeur met dozen naar buiten komen. De agenten hebben de mannen omdat zij mogelijke kopers van vuurwerk waren staande gehouden. In beide dozen zat vuurwerk. Ook hadden de mannen een pijp bij zich waar shells mee afgeschoten worden. Het duo werd aangehouden.

Hierna werd aangebeld bij de woning en werd er open gedaan door een vrouw. Uit haar verhaal werd duidelijk dat de bewoner en de vermoedelijke verkoper van het vuurwerk de benen genomen had. Tijdens het verdere onderzoek werd in de schuur een grote partij categorie 1.3. en 1.4 vuurwerk aangetroffen. Ook lag er administratie over de in/ en verkoop van vuurwerk. In een slaapkamerkast stond nog een grote doos vuurwerk. De vermoedelijke verkoper  heeft zich om 01.30 uur gemeld op het politie bureau waar hij  is aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen en naar een veilige locatie gebracht.