DONGEN – Maandagochtend is een auto opzettelijk supermarkt Lidl aan de Windmolenweg in Dongen binnen gereden. Er is bij het incident niemand gewond geraakt en dat mag je rustig een wonder noemen. Het winkelpand heeft door de actie van de dronken man schade opgelopen.

Kort daarvoor had de Suzuki Alto al op de parkeerplaats rondjes gedraaid. Nadat de auto door de openstaande deuren naar binnen was gereden, gaf de bestuurder opnieuw gas om door de gesloten tweede pui te rijden. Daarbij bleef de wagen volgens de politiewoordvoerder hangen op een mat of iets dergelijks. Beide pogingen zijn mislukt.

Vervolgens vluchtte de dader maar werd korte tijd later in de omgeving aangehouden. De man is opgesloten voor poging doodslag.

De winkel was tijdens het incident geopend en er waren op het moment erg veel mensen in de winkel. Als de man door de tweede pui was gekomen zou er een zeer gevaarlijke situatie zijn ontstaan voor alle mensen in de supermarkt, aldus de woordvoerder.

De medewerkers en de klanten zijn erg geschrokken door het incident. De politie stelt een onderzoek in naar de beweegredenen van de man.