EINDHOVEN – In een woning aan de Ravensdonck in de wijk Genderbeemd heeft vanmorgen een brand gewoed. De brandweer heeft de vader en drie kinderen via het zolderraam kunnen bevrijden uit het brandende pand. Allen zijn per ambulance naar het Radboud Medisch centrum in Nijmegen gebracht.

Volgens de officier van dienst van de brandweer werd de brand om 07:45 uur gemeld. De brandweer heeft direct opgeschaald naar middelbrand nadat  tijdens de melding werd gezegd dat er nog personen in het pand aanwezig waren. De brandweer heeft direct twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Door de ambulancedienst werden naast ambulances ook twee traumahelikopters ingezet. Een helikopter is geland. De arts van het Medisch Mobiele Team (MMT) is met een ambulance meegereden naar het Radboud.

Volgens de officier van dienst hebben de gewonden geluk gehad. Het was minutenwerk volgens hem. De redding had geen 4 minuten later moeten zijn gedaan. Door de grote rookontwikkeling konden de kinderen en hun vader alleen via de bovenverdieping gered worden. De schade is beperkt gebleven. Het vuur woedde in een bank in de huiskamer.

Volgens Wim van Heugten, officier van dienst geneeskundige zorg, waren alle slachtoffers bij kennis toen zij uit het pand werden gehaald. ,,Het gaat om drie jongens, in de leeftijd tussen drie en tien jaar, en hun vader. Ze hebben veel rook binnengekregen en zijn nu naar het ziekenhuis in Nijmegen. Dat beschikt over een intensive care voor kinderen, mocht dat eventueel nodig zijn.”