BREDA – Maandagmiddag is een BMW i8 in brand gevlogen bij de dealer Renova aan de Huifakkerstraat. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk.

De brandweer kreeg de auto niet uit omdat deze elektrisch is. Er werd een speciale container aangevoerd door de brandweer om hier de auto in te plaatsen. Nadat de auto erin was geplaatst werd deze gevuld met water. Dit is de enige manier om elektrische auto’s te blussen. Een brand in een accu kan als een veenbrand sluimeren om opeens weer uit te barsten. De batterijen zitten zo goed ingepakt dat het lastig is om te koelen. Net als bij een brandwond moet de auto onder koud stromend water worden gehouden. ,,Na het blussen wordt de auto daar in getakeld en naar een veilige locatie gereden.

Als in toekomst steeds meer elektrische auto’s de weg opgaan kan dit nogal wat voor problemen gaan zorgen. De Huifakker werd afgesloten voor verkeer en de naastgelegen bedrijven kregen het advies om hun ramen en deuren te sluiten omdat bij de brand giftige gassen vrijkwamen van de accu’s. Waar de brandweer het water moet laten uit de container is nog onbekend ook hier zitten zuren in van de accu’s en kan dus niet zomaar weg worden gespoeld