HELENAVEEN – Op dit moment zijn er twee hotspots op de Peel. De brandweer is met meerdere eenheden in het gebied om de brand te stoppen en zorgen dat de brand niet verder uitbreidt. De brand breidt zich nu uit richting het moerasgebied in de Peel. Voor de brandweer is het dan ook onverantwoord ver het gebied in te gaan om de brand goed te kunnen doven. De brandweer kreeg hulp van een politiehelikopter om de hotspots goed in kaart te kunnen brengen.

Door middel van de heli werd het al snel duidelijk dat er twee flinke branden nog in het gebied woeden. Een van de branden trok richting woningen aan de Snoertsebaan. De brandweer heeft hierop ingezet en een natuurlijke stoplijn ( een flink brede sloot) versterkt met meerdere stralen water. Door extra watercontainers in te zetten kon de brandweer genoeg slagkracht behouden om de brand niet over te laten slaan. Volgens enkele kundige ter plaatsen kan het nog maanden duren voor de brand daadwerkelijk helemaal gedoofd is.

Speciale eenheden en vele waterkanonnen blussen zeven dagen per week de brand. Volgens deskundigen is dat de enige manier om de brand te kunnen blussen. Het inzetten van de Chinooks is geen optie. Het water wat dan op de brand wordt gedumpt, bereikt het vuur onder de grond niet, waardoor de brand weer zal oplaaien.