ETTENLEUR / VALKENSWAARD – Een speciale taskforce van de politie heeft de aandacht gelegd op een top vijf van foute post en koeriersbedrijven. In samenwerking met grote post en pakket bedrijven hoopt de taskforce de bezorging van drugs via de pakkettendiensten terug te dringen.

Vorige week donderdag is een grootschalige controle geweest in Breda, waar vele pakketbezorgers werden gecontroleerd. De politie is in 2016 al begonnen, in samenwerking met Postnl, met steeksproefsgewijze controles van postpakketten. Bij deze eerste controle werd al direct 2200 kilo aan drugs gevonden, variërend van cannabis tot cocaïne.

Foto Perry Roovers

De taskforce hoopt, dat de post en koeriersbedrijven ook zelf gaan meewerken aan het verwijderen van de foute pakketbezorgers uit de branche.

Burgemeester Ederveen uit Valkenswaard en zijn collega de Vries uit Etten-Leur geven leiding aan de taskforce met de koeriersbedrijven. Het probleem is, dat je het probleem pas ziet als je het doorhebt volgens Ederveen. Men werkt in de branche met veel zzp’ers. Wiij proberen met de grote bedrijven afspraken te maken, dat ze weten wie er voor hen rijdt. De branche onderkent het probleem en wil meewerken aan een oplossing.

Een woordvoerder van Postnl bevestigde donderdag in het Financiele Dagblad, dat “criminelen regelmatig misbruik maken van het post en pakketnetwerk” .