EINDHOVEN – In een woning aan de Sint Petrus Canisiuslaan heeft maandagnacht een explosie plaatsgevonden. Volgens een woordvoerder van de politie is het ongeval vermoedelijk te wijten aan een ongeluk met vuurwerk.

Volgens getuigen zou er vuurwerk bij de voordeur naar binnen gevlogen zijn. Een groot gedeelte van de vuurwerkvoorraad die achter de deur lag ontplofte door het binnen gevlogen vuurwerk. De schade was enorm. Door de voortuin lagen onderdelen van fietsen, deuren en andere inboedel verspreid. De ambulance heeft meerdere mensen nagekeken. In hoeverre het nu bekend is raakte niemand dusdanig gewond dat deze naar het ziekenhuis toe gebracht moesten worden.

Onder het vuurwerk dat ontploft is bevond zich ook veel illegaal vuurwerk. Onder andere zo genoemde Shells zaten er tussen. Dit is illegaal pools vuurwerk. Volgens een andere omstander stond de man in de buurt bekend vanwege het illegale vuurwerk wat hij elk jaar afstak.

Vanwege nog niet ontplofte Shells werd de straat volledig afgesloten om het vuurwerk veilig te kunnen verwijderen. Of er nog stappen naar de eigenaar van het pand worden ondernomen is niet bekend..