VUGHT – Vrijdagnacht werd de brandweer rond 1.15 uur gealarmeerd voor een brand in één van de gebouwen van het Maurick College aan de Titus Brandsmalaan in Vught. De felle brand woedde in een kleine ruimte op de begane grond en was korte tijd uitslaand. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling welke zich door het gehele pand verspreidde.

De vlammen waren snel gedoofd, maar ondanks het adequaat optreden volgde nog een lange inzet. Omdat niet bekend is hoe de brand heeft kunnen ontstaan gaat de technische recherche van de politie onderzoek doen. Ook Team Brand Onderzoek (TBO) van de brandweer kwam vannacht ter plaatse.

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plaatse, een gealarmeerde watertankwagen was niet nodig. Wel werd nog een beroep gedaan op de regionale ademluchtcontainer, om lege ademluchtcilinders op locatie te vullen.

Een medewerker van Stichting Salvage bekijkt welke nodige actie uitgezet moet worden, het is vooralsnog niet bekend of het schoolgebouw aanstaande maandag weer open kan.