DEURSEN-DENNENBURG – In het dorpje Deursen-Dennenburg vlakbij Ravenstein heeft donderdagavond een felle brand gewoed. Rond 19.45 uur ontstond brand op de zolder van een woning aan de Laagstraat. De brandweer rukte meteen uit met een blusvoertuig en hoogwerker en omdat de brand via het dakbeschot dreigde over te slaan naar de naastgelegen woning werd opgeschaald naar code middelbrand. Daarop kwamen een extra blusvoertuig, officier van dienst en watertankwagen ter plaatse. Die laatste bleek uiteindelijk niet nodig.

De brandweer zou de schade met een snelle inzet volgens officier van dienst Rob Martens flink hebben weten te beperken. Een flink aantal dakpannen werd met behulp van een hoogwerker verwijderd en het dak is opengezaagd om de brand onder het dakbeschot goed te kunnen blussen.

Kleine vlammen probeerden een weg naar buiten te zoeken maar een echte uitslaande brand werd het uiteindelijk niet. Doorslag naar de zolder van de buren kon niet helemaal worden voorkomen maar omdat weinig bluswater was gebruikt bleef ook de waterschade zeer beperkt. Een van de bewoners ademde volgens de brandweer weliswaar geen rook in maar was toch wat kortademig.

Het zou de man iets teveel zijn geworden en werd nagekeken door ambulancemedewerkers. Stichting Salvage is opgeroepen om namens de brandverzekeraars van de bewoners de eerste noodzakelijke maatregelen te nemen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.