DEN HOUT – Bij een korte maar felle brand in een overkapping van een woning aan de Middenakker in Den Hout is maandagochtend forse schade ontstaan. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak achter in de overkapping en breidde zich snel uit naar de woning toe. Door de hitte van het vuur klapten en meerdere ruiten van de woning. Hierdoor liep┬áde woning forse schade op.

Wat de oorzaak van de brand is geweest is niet duidelijk. Volgens de bewoner stond er een motor aan een druppellader die misschien kortsluiting zou hebben gemaakt. Of dat ook daadwerkelijk de oorzaak van de brand is geweest zal onderzoek uit moeten wijzen.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en had de brand snel onder controle. Door snel ingrijpen is voorkomen, dat de brand in de woning toe kon slaan. In de woning bevonden zich meerdere katten die door de brandweer uit de woning zijn gehaald. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Foto Marcel van Dorst

De woning raakte dermate beschadigd dat stichting Salvage is gealarmeerd. Onbekend is of de woning nog bewoonbaar is of dat de bewoners tijdelijk elders onderdak moeten zoeken.

Foto Marcel van Dorst
Foto Marcel van Dorst
Foto Marcel van Dorst
Foto Marcel van Dorst
Foto Marcel van Dorst