GEERTRUIDENBERG – Bij een frontale aanrijding op de Monnikenweg in Geertruidenberg is zaterdagmiddag een automobiliste zwaargewond geraakt. De bestuurder van de andere auto raakte ook gewond.

Het ongeval gebeurde nadat de vrouw in de donkere auto met haar voertuig in de naastgelegen berm kwam. Door de stuurcorrectie kwam zij vermoedelijk op de andere weghelft terecht en reed daar frontaal op een tegenligger. Meerdere ambulances, politie, brandweer en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

De vrouw kwam bekneld te zitten in haar voertuig en is door de brandweer uit haar voertuig bevrijdt. Het slachtoffer is zwaargewond met een ambulance met spoed naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam overgebracht. Een trauma-arts is met de ambulance meegereden. De bestuurder van de andere auto, een Volvo, is met onbekend letsel met een ambulance naar een ziekenhuis in Breda overgebracht.

Door het ongeval is de Monnikenweg tijdelijk afgesloten wegens onderzoek. Een berger zal beide voertuigen takelen en afvoeren.