BUDEL-SCHOOT – Vermoedelijk vier gemaskerde daders overvielen donderdagavond kort na acht uur een supermarkt aan de Parallelweg. Personeel werd onder bedreiging van vuurwapens gedwongen tot afgifte van geld uit de kassa. De vermoedelijke jeugdige overvallers gingen er te voet vandoor richting het Belgische Hamont en van hen ontbreekt voorlopig elk spoor.

Ondanks dat er meerdere personeelsleden en nog enkele klanten in de winkel aanwezig waren, sloegen de daders hun slag. De vermoedelijk jonge mannen droegen waarschijnlijk bivakmutsen en waren donker gekleed. Een getuige zagen het groepje verdacht rondhangen bij de supermarkt en meldde dat bij de politie. Nagenoeg op hetzelfde moment overvielen zij de winkel.

Ze bedreigden het personeel met vermoedelijke vuurwapens en eisten geld uit de kassa. Daarmee maakten ze zich uit de voeten en in hun vlucht verloren zij in de winkel één van de wapens. Getuigen zagen de daders in de richting van de grens met het Belgische Hamont rennen. Omstanders hebben nog geprobeerd hen tegen te houden, maar dat is helaas niet gelukt. Waar de overvallers uiteindelijk zijn gebleven is onbekend, maar de kans lijkt groot dat zij ook daadwerkelijk de grens zijn over gegaan.

Forensisch rechercheurs deden sporenonderzoek in de winkel en startten direct een grote zoekactie. Daarbij werd vanaf het begin goed samengewerkt met de collega’s van de Belgische politie. Bij deze zoektocht werd onder andere een politiehelikopter ingezet, die door afspraken met de autoriteiten ook boven Belgisch grondgebied z’n werk kon doen.

Op basis van dezelfde afspraken konden collega’s ook in België verder op zoek naar de daders. Daarbij kregen zij assistentie van een speurhondengeleider van de Belgische politie. Helaas heeft de uitgebreide zoektocht van enkele uren naar het viertal niet geleid tot aanhoudingen.