EINDHOVEN – Een oplettende bestuurder heeft de politie gisteren geholpen bij het kunnen aanhouden van een 31 jarige man met 5 kilo MDMA bij zich.

Agenten reden  op de John F. Kennedylaan achter een auto die ze wilden controleren, omdat de kentekenhouder is bekend vanwege drugsdelicten. De agenten gingen voor de auto rijden, gaven de bestuurder een stopteken en lieten hem meerijden naar een tankstation om de auto veilig te kunnen controleren. Tijdens dat ritje hadden ze korte tijd geen goed zicht op de auto. Bij de controle werd niets bijzonders in de auto gevonden en kon de bestuurder zijn weg vervolgen.

Enkele minuten daarna meldde een getuige dat hij achter de auto reed toen die door agenten naar het tankstation werd geleid. Daarbij zag de getuige dat de bestuurder een sporttas uit het raam had gegooid en hij de indruk had dat de agenten dat niet gezien hadden. De agenten zijn direct omgedraaid en bij een bosje langs de John F. Kennedylaan troffen ze  de eerder gecontroleerde man aan bij een sporttas. Hij ging er direct lopend vandoor, maar agenten konden hem in Amatastraat in zijn kraag grijpen.

De verdachte ging mee naar het bureau. Daar werd duidelijk dat in de tas vijf kilo MDMA zat. Van MDMA worden onder andere xtc-pillen gemaakt. De 31-jarige man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is in verzekering gesteld.