TILBURG – Een 38-jarige Tilburger is woensdag omstreeks 11.30 uur in de wijk Wandelbos door de politie aangehouden, omdat hij niet teruggekeerd was van verlof van een penitentiaire inrichting. Na zijn arrestatie werd in een tas die op de bijrijdersplaats stond van zijn auto een doorgeladen pistool met acht patronen aangetroffen. Hij is vastgezet ter zake vuurwapenbezit.

De politie kreeg woensdagmorgen een melding dat op de Huijsmansstraat al drie uur een auto zou staan met draaiende motor. Een man zou achter het stuur zitten. Het kenteken stond op naam van een bekende van de politie, een 38-jarige Tilburger die bekend is met vuurwapens. Bovendien zou hij op 5 augustus 2019 na verlof niet teruggekeerd zijn van verlof van PI Hoogvliet.

Agenten zagen de bedoelde auto staan voor de flat. De motor liep inderdaad. Op de bestuurdersstoel lag een man te slapen die door de agenten herkend werd als zijnde de eigenaar van het voertuig en dus de gezocht persoon. Een van de agenten trok de sleutel uit het contact waarop de man wakker werd. De agenten vertelden hem dat hij vanwege zijn signalering werd aangehouden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie door tijdens het boeien met zijn armen en benen wilde bewegingen te maken. Hij werd uiteindelijk overmeesterd en afgevoerd naar het cellencomplex.

Op de bijrijdersstoel stond een sporttas met daarin een doorgeladen pistool met acht patronen.