EINDHOVEN – Een grote brand heeft dinsdagavond het gebouw van autobedrijf Van Nu! aan de Steenoven in Eindhoven compleet verwoest. Het vuur woedt nog steeds en is uitslaand, de vlammen slaan uit het dak en grote zwarte rookwolken trekken over het terrein.

De brandweer was er vlug bij om het vuur te bestrijden. Volgens een woordvoerder van de brandweer kan het pand als verloren worden beschouw.Niet alleen garage van Nu is door de brand verwoest. Ook het naastgelegen bedrijf van der Palen handelsonderneming, transport en logistics is verwoest door de brand. Volgens de eigenaresse zijn ze letterlijk alles kwijt geraakt door de brand.

De brandweer was om negen uur nog met meerdere bluswagens aanwezig. De directe omgeving bij de garage is door de politie afgezet. Rond 21.30 uur is het sein brandmeester gegeven als zijnde dat de brand onder controle was.

Een aantal dagen geleden was het bedrijf ook al doelwit van brandstichting. Volgens een woordvoerder van de brandweer is een tweede brand erg mysterieus binnen een dergelijke korte tijd..

De politie en brandweer doen de hele nacht onderzoek. ,,Wij onderzoeken of er sprake is van brandstichting.” De politie zegt dat ze morgenochtend meer kan zeggen over het onderzoek.