Lith – De politie is in alle vroegte begonnen met weer een nieuwe stap in het onderzoek tegen de Brabantse Godfather Martien R. Rond halfzes vielen ongeveer 100 agenten het kamp aan de Maasstraat binnen. 

De agenten werden ondersteund door medewerkers van Defensie, belastingdienst en het Openbaar Ministerie. Het woonwagenkamp en de directe omgeving zijn volledig afgesloten. Ook deze operatie gaat volgens een woordvoerder van de politie mogelijk enkele dagen duren. Voor de bewoners is elders onderdak geregeld.

Op het woonwagenkamp wordt onder andere gezocht naar wapens, geld en drugs. Ook wordt er op het zelfde moment een onderzoek gedaan in een huis in Oss en in een chalet op een vakantiepark in Friesland.

De invallen, gericht tegen Martien R. en zijn familie, kwamen de laatste weken al eerder in het nieuws. Toen vielen agenten al een woonwagenkamp in Oss binnen, en deden ze onderzoek in meerdere woningen, bij stallen en werd er een weiland onderzocht. Toen werden er in verborgen ruimtes meerdere automatische vuurwapens aangetroffen. Ook vond de politie toen een grote hoeveelheid drugs en geld. Op het woonwagenkamp in Oss is tijdens de inval ook een explosief aangetroffen. Deze is door de EODD onschadelijke gemaakt.

Tijdens de inval in Lith werd er wederom mogelijk een explosief aangetroffen. De politie heeft het kamp ontruimd en wacht op een veilige plek op de specialisten van de EODD. Ook wordt de pers op een grote afstand gezet vanwege side veiligheid.