TILBURG – Vannacht rond 01:00u kwam een Nightliner vanaf de Ringbaan Oost de Spoorlaan in Tilburg opgereden. Vele mensen stonden te wachten op de Nightliner bij het busstation aan de Spoorlaan thv de interpolis. Omdat de kermis om 01:00 uur sluit waren er extra veel mensen op de been.

Ter hoogte van de ingang van de Tilburgse kermis moet de bus draaien om bij de halte te komen. Vermoedelijk door een fout geparkeerde taxi kon de bus de bocht niet goed maken waarna hij klem kwam te zitten tussen een stoplicht en een paal van een ander stoplicht. De bus sprong daarna in storing en kon geen kant meer op. De chauffeur ondernam diverse pogingen, maar helaas ging de bus geen kant op.
Ondertussen stroomde de Tilburgse kermis leeg en wilde vele mensen met hun auto uit de Tivoli garage. De bus blokkeerde een flink deel van de weg, de mensen die uit de parkeergarage kwamen konden geen kant op.
De politie, beveiliging en verkeersregelaars hebben uiteindelijk de stroom van auto’s en publiek begeleid. Voor de wachtende bus passagiers kwam een andere bus ter plaatse. Na ongeveer 1,5 uur lukte het de bus te resetten. Een speciale monteur kwam ter plaatse om de storingen in de bus uit te lezen.