STEENBERGEN / OUDENBOSCH – De politie heeft gisteren, dinsdag 22 januari, in twee woningen in Steenbergen en Oudenbosch hennep aangetroffen. De goederen van de kwekerijen en het hennepafval worden vernietigd.

In een woning aan de Oudesaag in Steenbergen werd na een onderzoek op de zolder van de woning een hennepkwekerij gevonden. De 276 planten waren recent geoogst. De politie stelde vast dat er vermoedelijk meerdere oogsten zijn geweest. De elektriciteit werd illegaal afgetapt en daarom is de woning door de energieleverancier van het energienetwerk afgesloten.

Aan de Pater Beckerstraat in Oudenbosch trof de politie verdeeld over drie slaapkamers een werkende hennepkwekerij aan. Verdeeld in twee kweekruimtes stonden 154 oogstrijpe hennepplanten. In een kweektent stonden 235 hennepstekken gereed om na de oogst weer uitgeplant te gaan worden. Op de zolder ruimte werd nog een zak met 1 kilo gedroogde hennep bloem toppen aangetroffen. Ook in deze woning bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt zodat ook deze woning van het energienetwerk werd afgesloten. Er was niemand in pand aanwezig.

Vanwege het verkregen financiële voordeel behaald uit de eerdere oogsten uit deze hennepkwekerijen maakt de politie een voordeel berekening op. De verdachten moeten dit bedrag terugbetalen. Na betaling van enkele forse energierekeningen kunnen de panden weer aangesloten worden op het energienetwerk.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen zullen later worden verhoord en zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden. Alle inbeslag genomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 50.000 euro worden vernietigd.