DEURSEN-DENNENBURG – Een grote uitslaande brand heeft zondagochtend vroeg in Deursen-Dennenburg, een dorpje in de buurt van Ravenstein, een grote hooischuur volledig in de as gelegd..

De brand bij het melkveebedrijf aan De Rijt werd rond 6.30 uur ontdekt en bij de brandweer gemeld. Die schaalde snel op en riep veel materieel op om de brand te bestrijden. Drie blusvoertuigen, twee watertankwagens, een hoogwerker en aanvullend materieel werden gealarmeerd. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar een aan de brandende schuur vast gebouwde stal waarin jongvee stond. Die dieren werden uit voorzorg wel uit de stal gehaald.

Mede omdat de brandende schuur vol lag met hooi zorgde de brand voor enorm veel rookontwikkeling. Rond 7.30 uur was volgens de officier van dienst nog niet duidelijk of er asbest was vrijgekomen bij de brand. Een officier van dienst bevolkingszorg, een ambtenaar die namens de gemeente opereert, was opgeroepen en zou over bouwtekeningen beschikken waaruit zou moeten blijken of de schuur al van asbest was gesaneerd of niet. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.