OSS –┬áConsternatie in het centrum van Oss afgelopen nacht. Op het dak van een winkelpand aan de Kerkstraat zaten twee inbrekers die er door de politie vanaf moesten worden gehaald en daarvoor werd groot materieel ingezet.

Bewoners van een woning aan de Monsterstraat hoorden rond 1.45 uur gestommel en troffen toen ze op onderzoek uitgingen twee mannen op een dak aan. Daarop werd de politie gebeld. Die zette met een groot aantal eenheden waaronder twee hondengeleiders het blok rondom af en een politiehelikopter hield de verdachten met een groot zoeklicht in de gaten. Meerdere omwonenden waker wakker geworden van de herrie van de rondcirkelende helikopter en kwamen een kijkje nemen om te zien wat er aan de hand was.

De brandweer werd rond 2.30 uur opgeroepen waarna twee agenten in de korf van de hoogwerker omhoog gingen om de twee verdachten een voor een van het dak te halen. Een derde verdachte werd elders in de boeien geslagen. Alle drie de verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de politie was er geprobeerd ergens in te breken maar was het nog niet duidelijk of het om een woning of bedrijfspand ging. Dat moest nog uit onderzoek blijken.