EINDHOVEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een inval gedaan in een Sisha lounge aan de Tongelresestraat in Eindhoven. De lounge zou vandaag de officiële opening hebben. De gemeente en de eigenaar van de lounge hadden samen duidelijke afspraken gemaakt over de maximale hoeveelheid gasten die binnen mochten zijn vanwege de Corona maatregelen.

Rond middernacht kreeg de politie een melding van een opstootje binnen waarbij mogelijk een vuurwapen betrokken zou zijn. Hierop schaalde de politie meteen groots op en ging met meerdere eenheden ter plaatse. Onder de eenheden waren twee hondengeleiders en de bereden politie aanwezig. Nadat de politie binnentrad werd al snel duidelijk dat de hoeveelheid mensen binnen ver over de afgesproken grens heen ging. Alle gasten moesten het pand verlaten. Buiten werden ze allemaal gefouilleerd. Hierna werden de mensen gesommeerd om  weg te gaan. Enkele mensen gaven hier geen gehoor aan. Hierop hebben de beredenen de mensen met behulp van hun paarden de mensen verdreven. Nadat alle mensen het pand uit waren heeft de politie nog binnen gezocht. Of er ook een vuurwapen werd aangetroffen is niet duidelijk.

Volgens een aanwezige bezoeker zou er echter geen sprake geweest zijn van een opstootje. Deze gaf aan dat de sfeer heel gemoedelijk was. Ook zei deze bezoeker dat het niet druk was binnen. En dat de afstand goed gewaarborgd kon blijven.