BRAKEL/ZUILICHEM – In Brakel en Zuilichem zijn in de nacht van woensdag op donderdag kort na elkaar twee branden geweest. De eerste brand was rond 00:00 uur in de nacht toen een geparkeerde vrachtwagen in brand stond aan de Kweldijk tussen
Zuilichem en Brakel. De geparkeerde vrachtwagen stond bij aankomst van de brandweer aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer van Brakel wist de brandende vrachtwagen snel te blussen maar kon niet voorkomen dat de trekker geheel verloren ging. De oplegger bleef door de brand gespaard.  Brandstichting word niet uitgesloten, onder meer omdat de vrachtwagen al enkele uren stil stond.

Toen de brandweer van Brakel nog maar net terug was op de kazerne kwam er rond kwart over twee in de nacht een melding van een brand bij voetbalvereniging BZC Brakel aan de Veerdam in Brakel. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen reeds uit het dak van de kleedlokalen en opslaghokken. De brandweer kon niet voorkomen dat de kleedlokalen en het aanwezig materiaal zoals wedstrijdtenues in vlammen op gingen. Wel kon de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar de kantine van de vereniging.

De schade aan het pand is groot en zal vermoedelijk als verloren beschouwd moeten worden. De oorzaak van de brand is op dit moment onbekend. Of er verband is met de vrachtwagen die eerder in de nacht in brand stond aan de Kweldijk tussen Brakel en Zuilichem is niet bekend. Dit wordt door de politie onderzocht.