OSS – Een groot aantal kunststof platen zijn dinsdagavond van het dak van een appartementencomplex aan het Leygraafhof in Oss gewaaid. Naar schatting 10 à 15 platen kwamen op de straat, in tuinen en op balkons terecht. Eén plaat zou de hond van een vrouw hebben geraakt.

De platen waren weliswaar niet zwaar maar wel van een fors formaat, naar schatting 120x 200 cm. Ze zouden gebruikt worden voor de aanleg van een ‘groen dak’ bovenop het appartementencomplex. In de platen zitten kuiltjes van ongeveer 2 cm waarin aarde wordt gestrooid en daarin laat men dan vetplanten groeien. Die zorgen voor een koeler dak in de zomer, isoleren de warmte beter in de winter en voeren regenwater op natuurlijke wijze af.

Men was vandaag nog op het dak bezig geweest met de werkzaamheden en daarna zijn de platen kennelijk niet goed genoeg vast gelegd. De brandweer is met een hoogwerker het dak op gegaan en heeft de resterende platen verzameld en er een zak grind bovenop gelegd. Daarmee moeten die niet meer weg kunnen waaien en was het gevaar geweken.