BOXTEL – Woensdagmiddag rukte de brandweer rond 16.25 uur met groot materieel uit voor een brand in een wooncomplex aan Stapelen in Boxtel. Op het dak van het wooncomplex werden brandverschijnselen waargenomen waarop de melder alarm sloeg. Door de meldkamer werd ook een ladderwagen vanuit ‘s-Hertogenbosch meegealarmeerd i.v.m. de hoogte.

Na onderzoek op het dak bleek van een brand geen sprake, vermoedelijk heeft de laagstaande zon met zijn oranje gloed in combinatie met de rook van de CV ketels het laten voordoen dat er brand was. Dit voorval komt vaker voor rond dit jaargetijde. De brandweer controleerde alles maar meldde ter plaatse dat er gelukkig geen brand was.

Wel klaagde een bewoner van het wooncomplex over een brandlucht welke al dagen werd geroken. Ook hier controleerde de brandweer het complex met onder andere een warmtebeeldcamera maar trof ook niets aan waarna besloten werd deze melding bij de woningbouwvereniging neer te leggen voor verdere actie. Enkele bewoners kwamen buiten een kijkje nemen van wat er gaande was maar het grote deel bleef lekker binnen bij de kachel. De brandweer was met twee blusvoertuigen en een ladderwagen ter plaatse, ook kwam een politie-eenheid ten tonele.