ROOSENDAAL – Aan de Spoorstraat is in de nacht van zondag op maandag een bedrijfspand uitgebrand. De brand werd rond 00.30 uur gemeld. Bij aankomst van de brandweer stond het pand al in lichtelaaie. De brandweer schaalde op naar code ‘grote brand’ en zette drie bluswagens en een hoogwerker in. De brandweer had door deze inzet de brand snel onder controle. Rond 01.35 uur werd het sein brand meester gegeven.

De afgelopen weken werden de hulpdiensten, brandweer en politie, meerdere keren gewaarschuwd voor personen op het terrein en/of rook uit de schoorsteen omdat er mogelijk gestookt werd.

Het terrein, uitgezonderd de woning vooraan de Spoorstraat, is sinds enkele jaren eigendom van Cloetta. Het terrein was afgezet met hekwerk en er zou een sloopvergunning bij de gemeente Roosendaal liggen. Ondanks het hekwerk zouden er regelmatig onbekenden personen op het terrein aanwezig zijn. Bij een van de inzetten van hulpdiensten werden er twee mannen op het terrein aangetroffen. Zij zijn vervolgens weggestuurd door de politie.

Tijdens het nablussen liep er een onbekende man op het terrein. Hij werd aangesproken door de politie. Daarna is de man aangehouden. De man zou aangehouden zijn omdat hij zich niet kon legitimeren. Of hij iets met de brand te maken heeft, is niet bekend.

Of er dit keer ook personen aanwezig waren, is niet bekend. De bejaarde bewoonster van de naastgelegen woning is door familie opgevangen. Uit voorzorg was er ook een ambulance ter plaatse. De Spoorstraat was in beide richtingen voor een gedeelte afgesloten voor het verkeer. De oorzaak van de brand is niet bekend, mogelijk is de brand ontstaan toen er opnieuw gestookt is in het pand.