UDENHOUT – In een ondergrondse transportleiding die olieproducten van Rotterdam naar Venlo transporteert is een lekkage ontstaan.

De ondergrondse leiding is door onbekende oorzaak lek geraakt, ook is er mogelijk milieuschade ontstaan door de lekkage. De Kreitenheideweg in Udenhout is afgesloten voor het verkeer. De landelijke eenheid van de politie doet ter plaatse onderzoek naar de toedracht van de lekkage en de effecten van de mogelijke milieuschade.

Medewerkers hebben een gat ter hoogte van de lekkage gegraven en zijn bezig om de pijpleiding bloot te leggen. Rondom de lekke leiding heeft men zwarte hekken geplaatst, ook is verlichting aangebracht. De werkzaamheden aan de lekke pijpleiding gaat nog wel enkele uren duren. De Rotterdam-Rijn Pijpleidingmaatschappij verzorgt het olietransport van Rotterdam via Venlo naar raffinaderijen in Duitsland

De hoofdleiding voor ruwe olie is 176 kilometer lang en loopt van Rotterdam Europoort naar Venlo. Deze leiding heeft een diameter van 91 centimeter (36 inch). De capaciteit is ongeveer 3.000m3 per uur ofwel 22 miljoen ton per jaar. In Venlo wordt de olie in tanks, met een totale capaciteit van 210.000m3, opgeslagen.

Volgens een van de betrokken werkers gebeurt het zeer zelden dat er een lekkage ontstaat bij deze buis. Directeuren van het bedrijf zijn ook ter plaatse en laten zich informeren.