TILBURG – Een man uit Den Haag is dinsdagavond beroofd van zijn geld. Hij had gereageerd op een verkoopadvertentie. Maar de ‘verkoper’ en zijn handlanger hadden andere plannen.

Op dinsdag 1 januari 2019  belde een ontdaan slachtoffer naar de politie. Hij was vanuit Den haag naar Tilburg gekomen om een mobiele telefoon te kopen. Het slachtoffer had gereageerd op een advertentie op een verkoopsite. Met de verkoper was afgesproken dat hij hem zou treffen in op een adres in het Mascagnihof. Dat adres bleek een vals adres te zijn wat vaker opgegeven wordt op verkoopsites.

Dat bleek al direct toen de verkopen het slachtoffer stond op te wachten op straat. De verkoper stapte bij het slachtoffer in de auto en direct hierop werd het slachtoffer door een handlanger bedreigd met een mes. Hij moest het geld wat hij bij zich had voor de koop, enkele honderden euro’s, af geven. De twee mannen vluchtten daarop weg. Het waren twee mannen van 17 jaar, van Somalische afkomst en donker krullend haar. Beiden hadden donkere kleding aan.