OSS – In een appartementencomplex aan de Berghemseweg in Oss heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote uitslaande brand gewoed. De brand werd rond 2.35 uur ontdekt en bij de brandweer ter plaatse. Die was daarna snel ter plaatse en trof een inmiddels al felle uitslaande brand aan.

Eerst werd aan de voorzijde van het complex ingezet terwijl de brand aan de achterzijde al was overgeslagen naar meerdere bovenliggende woningen. Er werd opgeschaald naar code grote brand en meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker, watertank en ondersteunend materieel werden ingezet om de vlammen te bedwingen. Nadat de brandweer ook aan de achterzijde van het appartementencomplex had ingezet kon de brand onder controle worden gebracht.

De politie was nog voor de brandweer ter plaatse en begon in allerijl met het ontruimen van het hele complex. Ook wist een agent nog snel een geparkeerde auto van de vlammenzee te redden. Tientallen bewoners kwamen midden in de nacht op straat te staan, ze werden later opgevangen in een horecagelegenheid in de omgeving. De brand lijkt te zijn begonnen in bergingen onder het complex maar wat precies de oorzaak van de brand is geweest moet nog worden onderzocht.

Het gaat om een relatief nieuw complex dat pas enkele jaren oud is. Bij ons nog niet bekend hoeveel woningen precies door de brand zijn verwoest, op het eerste oog lijkt de brand te hebben gewoed in vier appartementen.