BREDA – Een getuige heeft waardevolle informatie gegeven over de doorrijder van een ernstig ongeluk op de Hamdijk. De politie kreeg zondag 28 april 2019 omstreeks 22.55 uur een melding van een ongeval met letsel op de Hamdijk in Breda. Het slachtoffer had een hoofdwond, ze was bij kennis maar niet goed aanspreekbaar. De automobilist die haar letsel veroorzaakt had, was doorgereden.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er mogelijke namen via de tiplijnen binnengekomen. De aan de zaak werkende rechercheurs gaan bekijken of de namen bij het signalement passen. De man met de waardevolle informatie over de doorrijder, kwam na het ongeluk aangereden. Hij zag de rollator op de weg liggen en sprak daarna kort met de veroorzaker van het ongeluk. De getuige was naderhand zo in shock, dat hij naar huis is gereden. Eenmaal thuis schaamde de man zich zo, dat hij zich niet meer durfde te melden. Maar na de oproep in de uitzending van opsporing verzocht op 30 april heeft hij zich gelukkig gemeld op het politiebureau.

Doordat de man zelf van Arabische komaf is, weet hij vrijwel zeker dat de man die doorreed Marokkaans is. Vermoedelijk is het een jonge man van ongeveer 19 – 21 jaar. Hij had een smal gezicht en een normaal postuur. Die avond had hij een stoppelbaardje, droeg hij een petje en sprak hij Darija; een Arabische spreektaal. De veroorzaker van het ongeluk heeft tegen de man gezegd dat hij geen rijbewijs of kentekenbewijs had.

Compositie tekening Politie