Lith – Tijdens de inval donderdag heeft de politie 8 handgranaten en een vuurwapen aangetroffen. Deze werden gevonden op het woonwagenkamp en in een chalet.

Met veel machtsvertoon werden vroeg in de ochtend meerdere invallen gedaan. De politie viel met een arrestatieteam het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith binnen. Tegelijk werd er een inval gedaan op een vakantiepark in het Friese Sumar. De inval werd op alle twee de plaatsen tegelijk gedaan omdat men indicaties had gekregen dat er op een van de twee plekken een verdachte aanwezig zou zijn die verband houd met het woonwagenkamp in Oss.

Na de inval zocht de politie, die met meer dan 100 agenten ter plaatsen was, samen met specialisten van defensie en specialisten van de belastingdienst naar objecten te linken aan de eerste inval.

In de chalet in Sumar vonden de agenten een vuurwapen onder een matras verstopt. Even na het middaguur was het ook raak op het woonwagenkamp in Lith. Hier werden 8 handgranaten aangetroffen. Deze zijn door specialisten van de explosieven opruimingsdienst veiliggesteld.

Het onderzoek zal morgen verder gaan op het woonwagenkamp in Lith. Het onderzoek in de chalet is afgerond. De politie benadrukt dat het vakantiepark niet gelinkt wordt aan de criminele organisatie.