OSS – Op de Huizenbeemdweg in het buitengebied van Oss is in de nacht van zaterdag op zondag een auto uitgebrand. De brand vlakbij de kruising met de Gewandeweg werd rond 3.50 uur ontdekt en bij de brandweer gemeld. Toen die even later arriveerde stond de Ford Focus al in lichterlaaie.

De brandweer was de meeste vlammen snel de baas maar de brand helemaal doven bleek een lastigere klus. Uit de auto bleef namelijk brandstof stromen waardoor de brand maar lastig te blussen was. Uiteindelijk werd de auto met een krik opgetild om er zo ook onder te kunnen blussen. Brandweerlieden zijn tenminste 20 minuten bezig geweest om de vlammen volledig te doven.

Over de herkomst van het voertuig en de oorzaak van de brand is niets bekend. Volgens een voorbijganger stond de Ford al enkele dagen in de berm van de weg geparkeerd. Het kenteken van de auto staat bij de RDW als onverzekerd geregistreerd. De politie is begonnen met een onderzoek en heeft een Burgernet bericht verspreid om eventuele getuigen op te roepen zich te melden.