DEN BOSCH – Op 24 augustus 2019 werd een koeriersbedrijf aan de De Tweeling te Den Bosch overvallen door een groep gewapende mannen. De politie hield gisteren een 20-jarige man aan als verdachte voor de gewapende overval. De verdachte is een oud-werknemer van het koeriersbedrijf. Hij is op maandag 30 maart aangehouden op het Utrechtse politiebureau aan de Kroonstraat. Het betreft een 20-jarige man uit Utrecht.

Meerdere gewapende en in donkere kleding gehulde mannen drongen op zaterdagavond kort na 22.30 uur het bedrijf binnen en bedreigden daar de aanwezige personeelsleden. Een van de medewerkers zag gelukkig kans de politie te waarschuwen. De overvallers maakten diverse waardevolle goederen buit en zijn met behulp van een auto gevlucht. Er raakte niemand gewond bij de overval.

De overval is grondig onderzocht door de recherche. Daarbij zijn onder andere camerabeelden bekeken en verklaringen van getuigen opgenomen. Tijdens het onderzoek is de hoofdverdachte in beeld gekomen en dat heeft geleid tot zijn aanhouding in Utrecht. Het betreft een 23-jarige man zonder vaste woon – of verblijfplaats.