BREDA – Bij het dodelijke verkeersongeval op de Backer en Ruebweg in Breda van maandagmiddag is de identiteit vastgesteld van de dodelijke slachtoffers.

Bij die aanrijding op maandag 10 december zijn twee vrouwen overleden. Het betreft een 43-jarige vrouw uit Breda en een 28-jarige vrouw uit Rijsbergen. De gewonde betreft een  80-jarige man uit Ulvenhout.

Hem is in het ziekenhuis meegedeeld, dat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een aanrijding met dodelijke afloop. Er is een ademtest van de verdachte afgenomen waaruit bleek dat er geen sprake was van alcoholgebruik. Bij ernstige aanrijdingen zijn zowel het aanmerken als verdachte als ook het afnemen van een ademanalyse standaard procedures.  Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang.

Twee auto’s botsten door nog onbekende reden tegen elkaar, waarna een van de twee voertuigen in brand is gevlogen. Het andere voertuig is total loss. Hulpdiensten, waaronder ook een traumahelikopter, werden opgeroepen. De brandweer begon direct met blussen, maar kon de twee inzittenden in het brandende voertuig niet redden.

In de andere auto zat de man die gewond was en bekneld zat. De brandweer haalde de man uit de auto. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer, dat naar het ziekenhuis werd vervoerd. Zijn auto is total loss.