EINDHOVEN – Zondagmiddag heeft de politie en de Koninklijke Marechaussee op vliegveld Eindhoven een einde gemaakt aan een serieuze dreiging. Op de meldkamer van politie in België kwam een melding binnen dat een man uit België serieus zou worden bedreigd met de dood.

Omdat de man uit België net zijn zoon aan het ophalen was op vliegveld Eindhoven, schaalden de beide diensten groot op. Er waren veel zwaar bewapende agenten en leden van de Koninklijke Marechaussee op het vliegveld op zoek naar de man. Ook hingen er twee helikopters van de politie boven de terminal. De man is opgespoord en direct met zijn familie in veiligheid gebracht. De man is samen met zijn familie onder zware bewaking van de politie en de Marechaussee naar de grens begeleidt.

In de lucht bleef een helikopter boven de colonne hangen tot aan de grens met België.  De Belgische politie heeft aan de grens de beveiliging van de man en zijn familie overgenomen. Het is niet bekend of de man een bekende van de politie was. Na een tijdje hebben de beide diensten de zware beveiliging op het vliegveld weer op een normaal niveau gebracht.