DEN BOSCH – De politie heeft de afgelopen dagen de Actie Noël gedraaid in Den Bosch. In samenwerking met de Landelijke eenheid en de regio Oost Brabant werden in totaal  dertien aanhoudingen verricht voor diverse feiten.

De actie heeft tijdens de kerstdagen geleid tot aanhoudingen  voor onder meer rijden in een gestolen voertuig, diverse inbrekers, illegaal vuurwerk, voorbereiding woninginbraken, woninginbraak met geweld en  oplichting met babbeltruc. Zelfs werden er een aantal plofkrakers aangehouden.

Bij de aangehouden verdachten voor de woninginbraak met geweld is vervolgens een huiszoeking gedaan. Hierbij heeft de politie veel goederen aangetroffen die mogelijk herleidbaar zijn naar eerdere woninginbraken. De verdachten zitten nog vast gedurende het onderzoek.

In samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn er diverse tekstkarren in het gebied gezet met de tekst “Waak voor inbraak. Bij onraad bel 112” Volgens de politie was het een zeer geslaagde actie die beslist een vervolg gaat krijgen.