Eindhoven – De politie heeft vrijdagavond bij een aanhouding meerdere schoten gelost. Dit gebeurde kort nadat de verdachte een overval had gepleegd bij een zonnestudio op de Woenselse Markt.

De politie trof de verdacht op de kruising van de Kronehoefstraat met de Piet Heinstraat. Bij deze aanhouding voelde een van de agenten zich genoodzaakt om zijn dienstwapen te trekken. De agent loste volgens een omstander minimaal 5 schoten. Agenten die nog ter plaatsen waren bij de net gepleegde overval spoedde zich naar het adres van de aanhouding om hier de collega’s te kunnen assisteren. Hierbij heeft een van de agenten zelfs een fiets van een burger gebruikt om er zo snel mogelijk te kunnen zijn.

De politie heeft nog geen officieel bevestiging gegeven of het de verdachte was. Wel heeft de politie bekend gemaakt dat de verdacht van de overval bij de zonnestudio is aangehouden. De medewerkers van de zonnestudio gaven een dusdanig duidelijk signalement af over de verdachte. Deze kwam overeen met meerdere overvallen van de laatste tijd in Eindhoven. In totaal kunnen er momenteel rond de tien overvallen aan een en de zelfde verdachte gekoppeld worden.

De politie heeft de zaak in uitgebreid onderzoek. De verdachte is overgebracht anar een politiebureau voor verder onderzoek. Er vielen geen gewonden bij de aanhouding.