EINDHOVEN – De politie ontdekte per toeval een grote hennepkwekerij op de Raedeckerstraat in Eindhoven. In de loods staan zeker 500 planten.

De loods stond niet op de lijst in het kader van de actie week.  Agenten kwamen in de buurt van de loods en roken een sterke hennep geur. Men volgde de geur en kwam uit bij de grote loods. Men zag dat de ramen geblindeerd waren en men besloot om binnen te treden. Eenmaal binnen ontdekten de agenten een zeer professionele kwekerij.

Volgens Esther Janssen, Eenheidscoördinator Georganiseerde Hennepteelt, is het een van de schoonste en georganiseerdste kwekerijen die ze ooit gevonden hebben. “Zo opgeruimd zie je ze maar zelden.” Daardoor noemden agenten ter plaatse het een hennepfabriek. Op dit moment wordt de loods leeggehaald en al het materiaal vernietigd.

Om ontdekking te voorkomen hadden de telers een aparte, houten constructie gebouwd binnen de loods waarin zij de planten lieten groeien. Dit deden ze zodat de kwekerij niet ontdekt kan worden door warmte camera’s, omdat de houten constructie de warmte van de plantage tegenhield. ook burgemeester Jorritsma is komen kijken naar de grote plantage. De burgemeester kreeg een rondleiding door de “fabriek” zoals de politie de kwekerij noemt. Drie kweek ruimtes met gele lampen, een kantine, een werkplaats en een opslagruimte maken onder andere deel uit van de kwekerij