BREDA – De politie geeft vandaag met toestemming van de officier van justitie beelden vrij van de vier mannen die woensdagochtend 6 maart 2019 een gewapende overval hebben gepleegd op een juwelierszaak in Breda. Een beveiliger en een klant raakten gewond door de klappen die ze kregen. Er zijn kostbare horloges buit gemaakt. Ook is in de winkel veel schade aangericht. De daders vluchtten met een gestolen auto die korte tijd daarna onbeheerd op een parkeerplaats aan de Nieuwe Ginnekenstraat werden aangetroffen.

De overval, waarbij door de verdachten geschoten werd, gebeurde om elf uur ‘s ochtends. Twee overvallers kwamen vanaf de richting van de Ginnekenweg aangelopen. Ze deden zich voor als klant voor en belden aan bij de winkel. Ze hadden hun gezichten niet bedekt. De beveiliger opende voor hen de zaak. Hierna stormde het tweetal naar binnen en schakelde de bewaker uit. Kort daarna reed uit een parkeervak in de straat een Volkswagen Golf die voor de zaak stopte. Daaruit stapten nog twee overvallers, die bivakmutsen op hadden. Ook zij stormden de winkel binnen. Ook een klant raakte gewond door het geweld van de overvallers.

Na circa twee minuten renden de vier overvallers naar buiten en stapten in de zilverkleurige Volkswagen Golf. Ze zijn direct met hoge snelheid weggereden. De vluchtauto werd korte tijd daarna door de politie onbeheerd aangetroffen op een parkeerplaats aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Zowel de auto als de kentekenplaten waren in Amsterdam gestolen.  De daders zijn daar zeer waarschijnlijk overgestapt in een ander voertuig. De politie riep direct de hulp in van de deelnemers aan Burgernet. Dit leverde diverse tips op.

Herkent u een van de daders? Neem dan contact op met de politie via de tiplijn 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000