RIJEN – Bij de ontmanteling van het drugslab wat dinsdag aangetroffen werd op de Vincent van Goghlaan, komt de politie steeds meer chemisch afval tegen.

Volgens een woordvoerder van de politie is dit het grootste drugslab wat de politie ooit heeft gevonden. Duizenden liters chemisch afval wordt aangetroffen in de kelders bij het bedrijf. Met vereende krachten is men alles aan het ontmantelen. De politie is druk bezig met het leeghalen van de enorme ondergrondse kelder onder de panden waar vroeger een leerlooierij was gehuisvest.

In de kelder werd een tweede groot drugslab waar amfetamine en andere grondstoffen verwerkt werden. Aan de voorzijde van het pand is een groot bord opgehangen waarop staat dat het bedrijf is gesloten vanwege drugsvondsten. De politie is een  grote witte vrachtwagen met trailer aan het volladen met het chemische afval.

Een van de aangehouden verdachten  blijkt Freddy T. (37) te zijn. De Rijenaar werd in 2009 door het gerechtshof tot 16 jaar veroordeeld voor een spraakmakende moord op een Vlaamse vrouw.

De politie is naar aanleiding van de vondst van het enorme drugslab aan de Vincent van Goghstraat,  bezig met een onderzoek in de woning waar T. woont. Daar zijn onder meer amfetaminen gevonden.