Eindhoven – In de gehele provincie waait het zaterdag hard. En dat is te merken, ook de hulpdiensten krijgen vele meldingen binnen over stormschades. Bomen waaien om, tenten waaien weg en de schade van de hevige onweersbuien van de laatste dagen is nog steeds zichtbaar.

De brandweer heeft er de handen maar vol aan. Voor verschillende soorten meldingen zijn de brandweer mannen en vrouwen zaterdag lange tijd op pad. Zoals in Son en Bruegel. Hier heeft de harde wind ervoor gezorgd dat er een groot gedeelte aan dakbedekking los kwam. De brandweer heeft de dakbedekking los gehaald om te zorgen dat de situatie veilig was.

Foto: Sander van Gils

De brandweer van Breda stond ook voor een flinke klus. Hier was een boom tegen een huis aan gewaaid. De brandweer heeft met behulp van een kraan van een hulpverleningsvoertuig de boom van het huis kunnen halen zonder verdere schade toe te brengen.

Foto: Tom van der Put

Ook de Valkenswaardse brandweer had een flinke klus voor de boeg. Bij Rofra waren er meerdere partytenten op het dak gewaaid. Hier heeft de brandweer met behulp van een hoogwerker gezorgd dat de situatie weer veilig was. Voor Rofra was het al de zoveelste tegenslag in korte tijd. Eerder was er al een flinke brand bij het bedrijf wat voor ongeveer 500.000 euro aan schade had veroorzaakt. Ook kregen ze te horen dat er vanwege de felle bui van dinsdag geen kanotochten over de Dommel meer mochten plaats vinden omdat de situatie te onveilig was.

Foto: Rico Vogels

In Oss ging het ook mis. Een boom zou dreigen op een huis te vallen. De Osse brandweer heeft met een lier van hun voertuig de boom gezekerd, er wordt verder naar een oplossing gekeken.

Foto: Gabor Heeres

Verder kwamen er uit de gehele regio nog meerdere meldingen van stormschades. Zo rukte de Eindhovense brandweer uit omdat er meerdere bomen waren omgewaaid op verschillende plekken. En ook werd de Geldropse brandweer ingezet voor loshangende takken op verschillende plekken. Voor zover bekend zijn bij geen van de bovenstaande incidenten mensen gewond geraakt.

Foto: Dave Hendriks
Foto: Arno van der Linden

 

Galerij: