RIEL – Een 57-jarige man uit Riel is dinsdag omstreeks 16.40 uur voor zijn woning aangehouden voor mishandeling van een ambtenaar in functie. Hij schopte een agent in het gezicht en bespuugde hem.

De politie kreeg omstreeks 15.40 uur een melding dat in een woning in Riel een man verbaal agressief was naar zijn vrouw. Hij zou onder invloed zijn van alcohol en medicijnen en op het punt staan om in zijn auto weg te rijden. Maandagmiddag kreeg de politie een soortgelijke melding waarbij de agenten aan hem een rijverbod oplegden van 12 uur, omdat hij verward overkwam.

De agenten zagen ter plaatse dat de man inmiddels al in zijn auto zat en weg wilde rijden. Hij werd driftig tijdens het gesprek met de politiemensen en sloeg daarbij met beide vuisten op het dak van zijn auto. De man riep daarbij dat hij nu echt agressief werd. Hij liep op de agenten af, balde zijn vuisten en maakte een slaande beweging in de richting van een van hen. Hierna werd hij door de dienders vastgepakt en naar de grond gebracht. Tijdens de worsteling schopte hij een van de agenten in het gezicht en bespuugde hem. Hij werd uiteindelijk onder controle gebracht en aangehouden.