RIETHOVEN : Bij een uitslaande brand in een woonboerderij aan het Eind in Riethoven, zijn drie gewonden gevallen. Een van de gewonden is naar een ziekenhuis overgebracht in verband met teveel ingeademde rook. Beide anderen zijn ter plaatse in een ambulance behandeld aan verwondingen. Het is onduidelijk wat voor verwondingen de beide personen hadden. Beide personen zijn opgevangen door buurtbewoners.

De brand is ontdekt door buurtbewoners. De buurtbewoners hebben de gewonde, die met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht nog uit de woonboerderij gehaald. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar grote brand. Naast drie bluseenheden heeft de brandweer ook drie water tankwagens laten komen in verband met de slechte waterwinning ter plaatste.

De brandweer had grote moeite om de waterput te vinden. Onze fotograaf ter plaatse werd aangesproken door de brandweermensen, die onze fotograaf kenden. De vraag was of hij toevallig zijn metaaldetectors bij zich had om de waterwinning te kunnen zoeken. De fotograaf had de metaaldetectors niet bij, maar heeft iemand ze snel laten brengen. Op het moment dat de metaaldetectors aan stonden en hij in plaats van te fotograferen met de metaaldetector de waterput wilde gaan zoeken, vond de brandweer de overgroeide waterput. Daarna is onze fotograaf weer gaan doen waarvoor hij aanwezig was. Het fotograferen van de brand.

Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft men zich eerst gericht op het voorkomen van de brand naar andere gebouwen in de buurt. De brandweer heeft daarvoor speciale apparatuur voor om overslag te voorkomen.

Waardoor de brand is ontstaan kon de woordvoerder van de brandweer niets zeggen. De woonboerderij mag als verloren worden beschouwd. Een grote kraanwagen zou onderweg zijn om alles uit elkaar te trekken waardoor de brandweer alles kan afblussen.

 

 

De brandweer is vanmorgen begonnen aan een zoektocht naar waardepapieren. Al nel vonden ze deze. Ondertussen was men bezig met het doven van de laatste brandhaarden. Een kraanmachine verleende assistentie met het uit elkaar halen van de resten van de woonboerderij.