RIJEN – Aan de Parallelweg woedt woensdagavond een grote brand in een oud huis langs het spoor. Het huis is grotendeels van hout. De brand werd rond 20:25 uur ontdekt en werd heel snel groot.  De bewoner is een kunstenaar die tijdig het huis kon verlaten. In het huis staan veel schilderijen van de kunstenaar.

De brandweer heeft opgeschaald naar een grote brand omdat het vuur alleen maar groter werd en men meer manschappen nodig had om de brand te bedwingen. Volgens de woordvoerder van de brandweer gaat het om een huis uit de 19e eeuw. De brand woedt onder de kap van de woning en was kort uitslaand.

De brandweer heeft de dakpannen van het dak verwijderd zodat men van bovenaf de brand kan bedwingen. Naast het pand staat nog een oude woning. De brandweer probeert dit huis te sparen door het nat te houden.

De rook waait niet over het spoor zodat het treinverkeer geen hinder ondervindt van de brand. De brandweer is nog wel even bezig met het blussen van de brand. De veiligheidsregio raadt aan  om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rook die de wijk intrekt.

Stichting Salvage word ingeschakeld om de bewoners te helpen. Salvage is een stichting die is opgericht door de verzekeraars om mensen snel te kunnen helpen bij een dergelijk incident.

 

Foto Marcel van Dorst
Foto Marcel van Dorst
Foto Marcel van Dorst
Foto Marcel van Dorst