BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag is een 60-jarige vrouw uit Sliedrecht van haar tas beroofd.

De vrouw liep op de van Konijnenburgweg en voelt dat haar tas van haar schouder wordt gerukt. Ze struikelt maar kan op de been blijven. De vrouw kan nog net zien dat een jongen op een scooter er met haar tas vandoor ging in de richting van de Zeeland, het winkelcomplex aan de Markiezaatsweg.

De jongen die er vandoor gaat met haar tas betreft een getinte jongen van ongeveer 17 jaar oud. Hij draagt een blauw jack met een capuchon. Aan de capuchon zit een bontkraag. Hij draagt de capuchon op zijn hoofd op het moment dat hij de tas rooft. De vrouw wordt opgevangen door een winkelier uit de buurt. Ze belt de politie en doet aangifte van de diefstal van haar tas.

Even later ziet ze de jongen weer rijden op zijn lichtgrijze scooter. Nu heeft hij zijn capuchon niet op, maar een soort mutsje.

Wanneer de vrouw haar bankpas blokkeert hoort ze dat er zojuist is gepind met haar pas. Dit is vermoedelijk gedaan bij een supermarkt aan de Vogelaar. Het is niet bekend hoe groot het bedrag is dat is gepind met haar bankpas.