WEERT – Bij de aanhouding van twee terrorismeverdachten afgelopen jaar is gebleken dat beide de simulatiesport Airsoft beoefenden. De politie gaat er vanuit dat ze waarschijnlijk trainden voor een grote aanslag in Nederland. Dat meldt RTL Nieuws op basis van meerdere bronnen vandaag.

Beide verdachten deden vorig jaar mee aan een Airsoft evenement in Weert. De beide verdachten zijn geen lid van de Airsoftbond. Bij irsoft worden gevechten nagebootst en spelers gebruiken daarvoor replica’s van de echte wapens. Echter schieten de leden met plastic balletjes.

Volgens het Openbaar Ministerie was het plan van de verdachten om met bomvesten, kalasjnikovs en een autobom zoveel mogelijk slachtoffers te maken ergens in Nederland. De Nederlandse Airsoftbond (NABV) heeft via een persbericht met afschuw kennis genomen van het nieuws. De NABV is van mening dat het beoefenen van de airsoftsport geen voorbereiding biedt tot de omgang met echte vuurwapens. Dat de twee verdachten dit wel zo zagen, ligt ‘volledig buiten de werkelijkheid’, zo schrijft de bond.