TILBURG – Donderdagmiddag hielden de politieteams binnen het district Hart van Brabant een gezamenlijke controle. De politiemensen maakten hierbij gebruik van onopvallende politievoertuigen.

Nabij de Hasselte rotonde spotte een van de onopvallende eenheden een Duitse auto. Uit het politiesysteem bleek dat dit voertuig recent betrokken was geweest bij een brandstofdiefstal. De bestuurder werd aan de kant gezet maar deze gaf ineens plankgas toen hij werd aangesproken.

Er ontstond een wilde achtervolging op de Ringbaan West in zuidelijke rijrichting. De bestuurder van de Duitse auto haalde levensgevaarlijke capriolen uit en begon op enig moment zelfs met spookrijden t.h.v. de GGD.

Hij kon op dat moment worden klem gereden waarbij hij uit de auto werd getrokken. Het bleek om een 32 jarige Belg te gaan die nog in Nederland gesignaleerd stond voor 3 maanden hechtenis. Tevens bleek hij te rijden zonder rijbewijs en weigerde iedere medewerking tot een alcohol- en drugstest.

Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en hij zal spoedig worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie om zijn straf uit te zitten. De auto is in beslag genomen. Deze verkeerde in zeer slechte staat. Het bestuurdersportier bleek met een touw vast te zitten. Bij de aanhouding sneuvelden een paar ruiten.